MENORCA DOC FEST (6)

Festival de cinema i fotografia documental de Menorca



Deadlines

13 Mar 2024
Call for entries

31 Mar 2024
Early deadline

14 Apr 2024
Standard deadline

26 Apr 2024
Late deadline

05 May 2024
Extended deadline

9
days

01 Sep 2024
Notification date

04 Oct 2024
31 Oct 2024

Address

-,  07740, Es Mercadal, Illes Balears, Spain


Festival description
Short film festival 35'<
Feature film festival


Festival requirements
 Film festival
 Fiction
 Documentary
 Animation
 Fantastic
 Terror
 Experimental
 Music Video
 Other
 Any Genre
 Any Theme
 Has submission fees
 International Festival
 Physical Location
 Production date: Any
 Production countries: Any
 Shooting countries: Any
 Director nationalities: Any
 Debut Films 
 School projects 
 Short Films  35'<
 Feature Films 
 Any language
 Subtitles 
Catalan Spanish
Share on Social Networks
 Facebook 
 Tweet





Photo of MENORCA DOC FEST
Photo of MENORCA DOC FEST

Photo of MENORCA DOC FEST
Photo of MENORCA DOC FEST

Catalan
English


Festival start: 04 October 2024      Festival end: 31 October 2024

BASES DE PARTICIPACIÓ DE LA CONVOCATÒRIA

Menorca Doc és un festival de cinema i fotografia documental que té com a objectiu mostrar aspectes de la societat que no es difonen en sales de cinema, mitjans de comunicació o canals de distribució de l'audiovisual habituals. El festival vol incidir en la sensibilització de la ciutadania a través del gènere documental, entenent-ho com una eina per a reflexionar sobre els canvis sociopolítics, mediambientals i humans. En definitiva, sobre la nostra situació en el món.

Partint d'aquests interessos, es proposen una sèrie de convocatòries de caràcter anual amb la finalitat de configurar la seva programació oficial per a la VI edició del festival, que se celebrarà entre el 4 d'octubre i l'1 de novembre de 2024 a Menorca (Illes Balears).

PREMI ULLASTRE · Curtmetratge documental.
PREMI Curtmetratge documental balear.

ULLASTRE PRIZE. BEST SHORT DOCUMENTARY.
AWARD BALEARIC DOCUMENTARY SHORT.

OTHER AWARDS (INFO: WWW.MENORCADOCFEST.COM)

> Diaporama.DOCUMENTARY PHOTOGRAPHIC PROJECT.

> Biosfera. Short movie residency.

> F16. Photo residency.

CONVOCATÒRIA ULLASTRE


-Se seleccionaran 12 curtmetratges documentals. La projecció serà en l’idioma en versió original en català o amb subtítols en català. Aquests 12 documentals seran finalistes i formaran part del programa cinematogràfic oficial del festival MDF 2024. Hi haurà un primer premi al millor curtmetratge documental i fins a un màxim de dues obres podran obtenir una menció honorífica del jurat.


-Fins a un màxim de quatre documentals finalistes del Premi Ullastre de curtmetratge documental i del Premi AL MILLOR curtmetratge documental balear podran ser seleccionats per a formar part del projecte educatiu Aula Doc a les aules, dirigit a les escoles i instituts de Menorca. Aula Doc proposa una sèrie d’activitats per a treballar temes transversals a través del gènere documental audiovisual i, específicament, del curtmetratge.


-La publicació de les obres finalistes seleccionades per al programa del festival es farà pública abans de l’1 de setembre de 2024. Mentre que el veredicte del Premi Ullastre al millor curtmetratge documental es farà públic durant els dies centrals del festival entre el 10 i 18 d’octubre de 2024.


-El jurat estarà compost per un equip de cineastes i documentalistes, així com per l’autor del curtmetratge guanyador de l’edició anterior (2023).


REQUISITS DE PARTICIPACIÓ


-Poden participar productors, directors i distribuïdors de qualsevol país, sempre que siguin titulars de tots els drets de les obres amb les quals competeixen, així com de les imatges i els àudios que les componen.

-Cada participant pot inscriure un màxim de dues pel·lícules que s’hagin realitzat durant o després del 1 de gener de 2023.

-La durada ha de ser de 35 minuts com a màxim.

-Les pel·lícules es poden gravar en qualsevol idioma.
-No podran tenir continguts que faltin al respecte a cap persona, grup o organització / No s’acceptaran continguts que vulnerin els drets humans.

-No poden induir el proselitisme ni un discurs polític, religiós o d’odi específic.

-Aquesta convocatòria és compatible amb presentar una candidatura Premi a millor curtmetratge balear.



PROCEDIMENT D’INSCRIPCIÓ


-A través de Festhome, omplint el formulari de participació de la plataforma digital. Si falta alguna dada, la participació de l’obra no serà vàlida.

-Termini de presentació és fins al 5 de maig de 2024 a les 23.59 h.





SELECCIÓ


-Es comunicarà únicament a través de FESTHOME. Una vegada seleccionat, producció contactarà amb els finalistes.


-Una vegada seleccionat el curtmetratge, és requisit indispensable lliurar juntament amb la còpia original d’emissió, un arxiu .srt de subtítols en català o castellà.

RETRIBUCIÓ

-Selecció oficial de pel·lícules finalistes: 50 € per curtmetratge en concepte de drets d’autor.

-Selecció per el projecte educatiu “Aula Doc”: 80 € per curtmetratge en concepte de drets d’autor (acumulable a la selecció com a finalista).

-Premi millor curt documental (Premi Ullastre): 700 € en concepte de drets d’autor/exposició (no acumulable a la selecció com a finalista). El o la guanyadora del premi formarà part del jurat de la 7ª edició del Menorca Doc Fest i serà convidat al festival de 2025.

-El premi pot quedar desert si el jurat així ho considera.


CONDICIONS

-Totes les retribucions per drets d’autor són amb impostos inclosos.

-Els honoraris per drets d’autor/a es cobraran mitjançant factura.

-L’organització enviarà les dades de facturació una vegada finalitzi el festival. Totes les factures hauran de presentar-se la setmana posterior a la resolució del premi (abans del 18 d’octubre de 2024 sense excepció). En cas contrari, s’entendrà que l’autor/a rebutja aquesta retribució.


ACCEPTACIÓ DE LES BASES

-La presentació en aquesta convocatòria implica l’acceptació total d’aquestes bases i els seus termes i condicions. A més:

-L’organització es reserva el dret a canviar les bases o aspectes d’exhibició, que seran degudament informats, si hi ha circumstàncies excepcionals que ho requereixin.


  

 
  

Discover great films & festivals, one click away

Register
Login